VOS Travel - Team Incoming

België en Nederland zijn echte fietslanden, met een rijke wielergeschiedenis en uitstekende fietsinfrastructuur. Daar laten we buitenlandse reizigers uiteraard maar wat graag kennis mee maken. Het is ons incoming departement, bestaande uit Dries en Liesbeth, die de fiets- en wandelvakanties van deze reizigers in goede banen leidt. Bijgestaan, zoals de rest van het VOS Travel team, door onze immer goedlachse boekhoudster Tania.

VOS Travel - Team Incoming

TAKENPAKKET
Reservaties buitenlandse klanten en reisdocumenten
FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
Een aantal jaar geleden heb ik kennisgemaakt met Portugal. Ik heb toen aan den lijve mogen ondervinden dat dit een ondergewaardeerde bestemming is die grotendeels authentiek gebleven is. In de Alentejo kan je bijvoorbeeld nog gezellige, geplaveide dorpspleintjes vinden omringd door gezellige cafeetjes met de sfeer van toen. Op bepaalde plaatsen wordt de wijn zelfs nog gemaakt in stenen kruiken zoals in de tijd van de oude Grieken. Je kan in Portugal ook fietsen langs de Douro tot in Porto. Vanaf Porto kan je dan verder fietsen langs de mooie Portugese kust. De sfeer in Portugal is nog ongedwongen en een aanrader is een verblijf op het platteland in de Minho regio of de Alentjo.
FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Net toen ik begon te werken bij VOS Travel kreeg ik een uitnodiging van een vriend om aanwezig te zijn op zijn trouwfeest in Mexico. Hieraan gekoppeld heb ik een rondreis door Yucatan gemaakt met een bezoek aan de beroemde Maya tempel van Chichén Itzá en Tulum, maar ook het minder bekende, bijna in de jungle verscholen Uxmal. Tijdens die reis heb ik ook kennis kunnen maken met rituelen van de Mayacultuur. Eén van de hotels waar we verbleven lag direct aan een paradijselijk wit zandstrand en in de zee kon je zwemmen tussen de koraalriffen, een absolute toplocatie. Mexico heeft zowel voor de liefhebbers van cultuur, natuur als strand wat te bieden.

LEUKSTE REISFOTO
Mijn leukste reisfoto mag dan misschien wel niet mijn allermooiste zijn, maar voor mij zit er wel een leuke herinnering aan vast. Op vakantie in Djerba (Tunesië) hadden mijn vader en ik het idee om er fietstochten te maken. Dit is ongetwijfeld een beetje beroepsmisvorming want je onderzoekt  onbewust toch welke mogelijkheden er zijn om op een bepaalde bestemming te fietsen. Na wat zoeken hadden we bij ons hotel huurfietsen gevonden, die weliswaar niet de allerbeste waren, maar we hebben toch een behoorlijk stukje kunnen fietsen op Afrikaanse bodem met het materiaal dat er voorhanden was.
ULTIEME REISTIP
De Alpen zijn al heel mooi in de zomer, maar in de winter is het er ronduit prachtig. Niet alleen om te skiën maar zeker ook om te wandelen. In de winter worden er zelfs speciale wandelpaden in de sneeuw aangelegd. Je wandelt er van het ene mooie uitzichtpunt naar het andere en onderweg kan je even op adem komen op een terras van een berghut. Met VOS Travel kan je in principe met elke skivakantie mee om er ter plaatse te gaan wandelen.

VOS Travel - Team Incoming

FAVORIETE VOS TRAVEL REIS
Voor mij persoonlijk is de fietsvakantie Hoge Tatra & Beskiden mijn favoriete VOS Travel reis. Ik heb de regio ondertussen al een paar keer bezocht. De reis begint in de mooiste stad van Polen: Krakau. Daarna volgt een transfer naar het zuiden van Polen en zie je het Tatragebergte voor je oprijzen. Daarna fiets je door dorpjes met mooie houten huizen en kerkjes naar de winterhoofdstad van Polen: Zakopane. Daarna fiets je door één van de mooiste nationale parken van Europa: Pieniny. Hier fiets je langs het grensriviertje de Dunajec dat de natuurlijke grens vormt tussen Polen en Slowakije. Een specialiteit van de regio is de van gezouten schapenmelk gemaakte Oscypek-kaas. Tijdens de rijping wordt de kaas ook gerookt wat zorgt voor zijn uitgesproken smaak.

FAVORIETE REISQUOTE
The journey of a thousand miles begins with a single step

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontdek onze fietsvakantie Hoge Tatra & Beskiden
VOS Travel - Team Incoming

TAKENPAKKET
Reservaties buitenlandse klanten en reisdocumenten
FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
Mijn favoriete plekje moet ik niet ver zoeken, maar bevindt zich zelfs in België: de Ardennen! Zowel de Vlaamse als de Waalse Ardennen zijn heel dichtbij en de rust die je er onmiddellijk ervaart is heerlijk. Je hoeft maar even te rijden om in een oase van rust terecht te komen, wat een luxe!. Ook het heuvelachtige landschap is er wonderbaarlijk mooi. Ideaal om te fietsen en te wandelen. Binnenkort staat er een weekendje gepland in Maarkedal én de koersfiets gaat zeker mee!
FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Zelf heb ik nog maar 1 maal buiten Europa gereisd, enkele jaren terug in Mims, Florida voor vrijwilligerswerk. We hebben toen onder andere het NASA space-center en de Everglades bezocht. Als dierenliefhebster hebben vooral de Everglades, toch echt wel een uniek natuurgebied, een diepe indruk nagelaten. Ik zou er heel graag nog eens terugekeren want in Florida valt er nog zoveel meer te zien en te beleven.

LEUKSTE REISFOTO
Deze foto is genomen in Kaltenbach (skigebied Hochzillertal in Oostenrijk) tijdens één van de vele shortski’s van VOS Travel die ik al heb mogen meemaken. Sporten in de natuur, hoog in de bergen én met lekker eten; meer moet dat niet zijn voor een zalige vakantie. Dat ik dankzij VOS Travel heb leren skiën, maakt deze skireizen nog extra speciaal. Ik kijk nu al uit naar volgende winter en kan nauwelijks nog wachten om terug op de skilatten te staan. 

 

ULTIEME REISTIP
Reizen kan soms wel eens vermoeiend zijn, daarom wissel ik graag inspanning af met wat ontspanning. Ideaal voor mij is dan ook een actieve wandel-, fiets- of skivakantie in een hotel waar er ook mooie wellness faciliteiten zijn . En een goed restaurant zodat je weer volledig op krachten kan komen voor een nieuwe, actieve vakantiedag.

VOS Travel - Team Incoming

FAVORIETE VOS TRAVEL REIS
De Friesland fietsreis: lekker dichtbij en een prachtig landschap, vooral de Waddeneilanden. Je waant je daar zelfs niet eens in Nederland… zo weids, zoveel water en zo vrij! En al die schattige dorpjes! Bij VOS Travel kan je zelfs kiezen uit vijf verschillende reizen naar Friesland: een standplaatsreis of een uitgebreidere rondreis mét een bezoek aan de Waddeneilanden. Daarnaast ben ik uiteraard ook fan van  al onze skivakanties. Dankzij VOS Travel heb ik de kans gehad om te leren skiën en iedere winter staan er nu wel minimum 2 skivakanties gepland. The mountains are calling and I must go!

FAVORIETE REISQUOTE
Als je geniet onderweg, maakt het niet uit waar je aankomt!

 

VOS Travel - Team Incoming

TAKENPAKKET
Boekhouding en administratie
FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
Zonder twijfel Griekenland! Een pracht van een bestemming. Je zou het land zowat kunnen vergelijken met een groot openluchtmuseum. Er is zoveel te zien! Archeologische opgravingen, imposante kloven, pittoreske dorpjes  en hagelwitte stranden. Epirus en Thessalië zijn mijn favoriete regio's. Het schilderachtige Parga met zijn leuke restaurantjes, de Acheron rivier, de Vikoskloof in Zagori en Meteora, die indrukwekkende rotskloosters. Of doe gewoon een boottochtje naar Paxos en Antipaxos.
FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Vietnam, een land met historische bezienswaardigheden en eeuwenoude tradities. Tevens ook heftige overblijfselen uit de Vietnamoorlog. Niet te missen zijn onder andere een cruise in Halong Bay, de lampions bewonderen in het pittoreske Hoi An, de prachtige rijstvelden te ontdekken per fiets of per trein naar de indrukwekkende rijstterrassen in Sapa. Ook niet te missen zijn de keizerlijke stad Hué en de Mekong Delta met zijn huizen en markten die drijven op de Mekong rivier. Last but not least de hoofdstad Hanoi en Ho Chi Minh, waar je zeker de streetfood moet proeven! Kortom, een unieke belevenis.

LEUKSTE REISFOTO
Onze reis door Bali leverde heel wat mooie kiekjes op. Deze foto werd genomen bij de Tegenungan waterval nabij Ubud. The place to be waar zoveel te zien en te doen is, van paleis en museum tot fietsen in de rijstvelden, shoppen bij de locals, baden bij de watertempel Pura Tirta Empul en logeren in kleine, gezellige hostels of villas.
ULTIEME REISTIP
Niet ver, niet duur en heel wat te beleven: het departement LOT in la douce France! 20 jaar lang was dit onze geliefde vakantieplaats met onze kids. Rocamadour, bedevaartsoord gebouwd op een rotswand, Cahors met zijn middeleeuwse bruggen over de rivier Lot, uitnodigend voor een kajaktocht. Ga je liever ondergronds, bezoek dan zeker het Gouffre de Padirac. Saint Cirq Lapopie, het juweel in de vallei, met zijn optische gevels, nauwe doorgangen en nog veel meer. Of Loubressac, een prachtig heuveldorp. Maar vooral het lekkere eten! Foie gras, magret de canard, salade quercynoise, meloen de Quercy, notentaart, dit alles met een glaasje Cahors wijn! Bon appetit!

VOS Travel - Team Incoming

FAVORIETE VOSTRAVEL REIS
Onze fietsvakanties zijn afgestemd op onze hond Flappy. Die gaat gezellig mee achteraan op de fiets en geniet samen met ons van het landschap. Daarom kiezen wij steeds hondvriendelijke hotels en restaurants uit. Ook bij VOS Travel is er keuze genoeg. Zoek in de brochure de vakanties met het icoontje ‘ huisdier toegelaten ‘ en je vakantie kan niet meer stuk.

FAVORIETE REISQUOTE
Diegene die vertrekt, is niet diegene die arriveert