VOS Travel - Team Outgoing

Heb je het afgelopen jaar een fiets- of wandelvakantie geboekt in België of buitenland? Of ben je dit van plan en heb je op voorhand al eens wat info opgevraagd? Dan ben je ongetwijfeld in contact gekomen met één van de volgende mensen uit team outgoing.

VOS Travel - Team Outgoing

TAKENPAKKET
Office manager; dagdagelijkse leiding reservaties & administratie
FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
De Britse eilanden hebben mij altijd al aangetrokken en we gaan er met het gezin vaak naar toe. Mijn eerste vakantie-ervaring zonder ouders was er als jonge tiener, al fietsend met 2 vrienden, dwars door Zuid-Engeland. Het eilandvolk is eigenzinnig, maar zeer vriendelijk en de natuur veelal groen en ruig. En wat is er nou leuker dan in de late namiddag af te sluiten met een high tea inclusief scones and sandwiches?
FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Zonder twijfel Indonesië! Met Aziatisch bloed in mijn lichaam (mijn opa is geboren op de Molukken in voormalig Nederlands-Indië) kan ik niet anders dan dit als mijn favoriete bestemming kiezen. Ik heb al veel gereisd in Azië en telkens blijft het verbazen en overdonderen. Indonesië is voor mij als een tweede thuis en ik heb er nog veel familie wonen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om mijn dochter binnenkort voor de eerste keer onze roots te tonen. De mensen zijn altijd goedlachs, het eten lekker pikant en de fauna & flora verrassend en divers.

LEUKSTE REISFOTO
Het is dan wel geen reisfoto, maar eentje van mijn gezin op één van onze vele uitstapjes. Mijn vrouw is in haar vrije tijd reporter bij Riebedebie en zo ontdekken wij ook aardig wat musea en attracties in eigen land. Als er tijd vrij is, trekken we er ook veelal op uit met ons mini-campervanneke. Lekker cruisen en kamperen kriskras door Europa. Om het jaar plannen we vaak een reis buiten Europa om de wereld te ontdekken. Reizen zit bij beide ouders goed ingebakken en onze dochter heeft zo al veel van de wereld gezien en meegekregen.
ULTIEME REISTIP
Een geslaagde vakantie staat of valt met een goede planning. Ben je op vakantie in een drukke periode en wil je een populair museum in Toscane, een bezoek aan een paleis in Potsdam of met de boot naar één van de Waddeneilanden, zul je net zien dat het volboekt is als jij daar zonder vooraf gekocht ticket aankomt. Om stress en gedoe te voorkomen, boek ik de entreetickets vaak al enkele weken op voorhand online via de website om zo ter plaatse niet in lange rijen te moeten staan wachten of helemaal de toegang geweigerd te worden wegens volzet.

VOS Travel - Team Outgoing

FAVORIETE VOS TRAVEL REIS
Ondertussen heb ik al aardig wat VOS Travel bestemmingen mogen ontdekken. Vooral Duitsland is één van mijn favoriete bestemmingen. Ideaal wandelland met mooie natuurgebieden, goed bewijgwijzerde paden om te ontdekken en niet onbelangrijk, lekkere koeken voor onderweg en verfrissende pinten voor na de wandeling. De wandelvakantie in het Zwarte Woud die VOS Travel aanbiedt vanuit Bad Griesbach is mijn favoriet. De veelzijdigheid van het gebied met bosrijke heuvels, watervalletjes, groene weides en kleine gemoedelijke dorpjes en stadjes maakt het voor mij een ideale vakantiebestemming om bij te tanken en het hoofd leeg te maken. De vriendelijke en enthousiaste hoteleigenaar zorgt er daarnaast met zijn team voor dat je je er helemaal thuis voelt. Het wellness gedeelte doet de rest om je vol energie en herladen batterijen weer naar huis te laten keren.

FAVORIETE REISQUOTE
The world is a book and those who do not travel read only one page








 

VOS Travel - Team Outgoing

TAKENPAKKET
Reservaties & administratie, reisdocumenten VOS Travel Nederland, brochures & cadeaubonnen
FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
Spanje is mijn favoriete Europese bestemming. Dit land heeft op toeristisch vlak zoveel te bieden. Ik denk daarbij aan de vele stranden, gebergtes, groene regio's en culturele steden. Van een citytrip Barcelona tot een strandvakantie aan de Costa del Sol. Voor elke reiziger wat wils. De eilandengroepen Balearen en Canarische eilanden niet te vergeten. Een boottochtje in Tenerife of een cultureel bezoek aan het Alhambra. De vele tapasrestaurantjes en de zomerse Spaanse muziek brengen mij volledig in de vakantiestemming.
FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Als jongste lid van het VOS Travel team, heb ik nog niet buiten Europa gereisd. Hoog op mijn bucket list staat Zuid-Afrika. Dit land staat bekend om de vele wildparken, de adembenemende natuur, woestijnen, bergen, vele wijnregio's en de schitterende kustlijn. Een overnachting in een lodge tussen de wilde dieren is een grote droom.

LEUKSTE REISFOTO
Tijdens mijn opleiding Toerisme & recreatiemanagement heb ik meerdere studiereizen mogen doen. De leukste was voor mij de baai van Napels en de Amalfi kust. Op het programma stond onder andere een cultureel bezoek aan Pompeï, de Vesuvius vulkaan en het Nationaal Archeologisch museum in Napels. Het hoogtepunt van de reis was een bezoek aan het eiland Capri, een bergachtig eiland met steile kliffen. Vanaf Anacapri is een stoeltjeslift naar de Monte Solaro, met 589 meter het hoogste punt van het eiland. Deze foto is genomen bij aankomst aan de haven. De dag afsluiten deed ik met een frisse duik in het azuurblauwe water en een Napolitaanse pizza.
ULTIEME REISTIP
Je hoeft niet altijd ver te gaan om een mooie reis te maken. Zoek het eens wat dichter bij huis. Op amper een uur rijden van onze uitvalsbasis Roeselare hebben we bijvoorbeeld de fietsvakantie Frans-Vlaanderen. Een 4 of 5-daags verblijf in een charmant kasteel met fijne fietstochten in de natuur langs de Leie. 's Avonds tovert de immer sympathieke gastheer Francis een culinair 3-gangendiner op tafel en indien gewenst is zelfs een upgrade naar een 5-gangendiner mogelijk. Genieten van een toffe regio, lekker eten en aangenaam gezelschap, dat is voor mij het belangrijkste.

VOS Travel - Team Outgoing

FAVORIETE VOS TRAVEL REIS
Voor mij steekt de fietsvakantie ' individueel eilandhoppen op Zakynthos, Kefalonia & Ithaka ' er boven uit. Een vakantie met combinatie van 3 verschillende Griekse eilanden. Genieten in een mediterrane regio van zon, natuur, traditionele boerendorpjes en gastvrije inwoners. Als pauze een frisse duik nemen in de uitnodigende zee. De overzetten met de ferry zijn trouwens een leuke afwisseling tussen het fietsen door en laten toe om Griekenland vanuit een ander perspectief te bewonderen.

FAVORIETE REISQUOTE
Travel is the only thing buy you buy that makes you richer
 

 

 

VOS Travel - Team Outgoing

TAKENPAKKET
Reservaties & administratie, factuurcontrole en social media fiets & wandel
FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
Ik heb een voorliefde voor de Balkan-regio, met in het bijzonder Kroatië. Voor mij combineert dit land alle elementen die zorgen voor een zalige vakantie: pittoreske steden en charmante dorpjes afgewisseld met mooie natuur, azuurblauwe zee met honderden eilandjes verspreid als speldenkopjes, een stralende zon, lekker eten (ćevapčići!) en een gastvrije bevolking.
FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Peru vanwege de vele trekpleisters; in de eerste plaatse Machu Picchu, maar ook Colca canyon, Rainbow mountain, Arequipa, ... die allemaal de verwachtingen ruimschoots inlossen. Bovendien is het een erg comfortabel land om te reizen met goede, betaalbare accommodaties en prima openbaar vervoer. De vele monumenten en ruïnes die herinneren aan het rijke Inca verleden ademenen één en al mystiek uit. Als solo reiziger is dit ook een ideale bestemming omdat je veel andere trekkers tegenkomt die vaak dezelfde route afleggen. Goed gezelschap verzekerd dus!

LEUKSTE REISFOTO
Deze foto werd genomen op het bekende uitkijkunt ' Tunnel view ' in Yosemite National Park in Californië (Verenigde Staten). Op de foto zien we Yosemite Valley met de Bridalveil Fall waterval rechts, de bergwand El Capitan links (nog beklommen door Tom Waes in het programma Tomtesterom) en de granietkoepel Half Dome in de verte. Als fervent bergwandelaar dus het aards paradijs. De foto brengt me dan ook meteen terug naar mei 2017 waarin ik samen met een goede vriend de westkust verkend heb met een huurwagen. We trokken van het ene hoogtepunt naar het andere, maar ik onthoud toch vooral de vele lachbuien in de auto en het luidop meezingen met Fleetwood Mac.
ULTIEME REISTIP
Vakantie, dat is ontspanning en vooral doen waar je zin in hebt. Vroeger plande ik mijn vakanties zodanig vol met acitiviteiten dat ik na mijn vakantie eigenlijk al een nieuwe nodig had om te bekomen. Ondertussen heb ik geleerd om ook eens een dag helemaal niets te doen, zonder mij daar schuldig over te voelen. Daarom raad ik beginnende  VOS Travel reizigers meestal aan om te kiezen voor een standplaatsreis in plaats van een rondreis. Als het weer dan eens tegen zit of je hebt eens een dag wat minder zin om te fietsen/wandelen, kan je gewoon relaxen in het hotel of de omgeving verkennen. Bij een flink aantal hotels is er een zwembad of wellness en deze vormen een prima alternatief voor het fietsen/wandelen.

VOS Travel - Team Outgoing

FAVORIETE VOS TRAVEL REIS
Uiteraard ben ik grote fan van de fietsvakantie in Kroatië, maar ik kies toch voor Mallorca. Gedurende 8 dagen krijg je de kans om al het moois te ontdekken wat het grootste Spaanse eiland te bieden heeft. Van de knusse hoofdstad Palma tot het weelderig groene binnenland om uiteindelijk elke avond te arriveren in een mooi 3* of 4* hotel op wandelafstand van de zee en met buitenzwembad! De ideale mix dus tussen in- en ontspanning. Na afloop snap je helemaal waarom veel profrenners hiernaartoe trekken om te trainen, al opteren zij vooral voor het bergachtige noorden terwijl je met VOS Travel vooral het vlakkere centrale en zuidelijke deel verkent.

FAVORIETE REISQUOTE
Wanneer zijn we weg?