BOEK NU JE SKIREIS MET VROEGBOEKKORTING !

Wandelvakanties in de kijker

Dat wandelen in de natuur synoniem staat voor ontspanning en plezier, daar hoef je ons bij VOS Travel al lang niet meer van te overtuigen! Met reeds 25 jaar ervaring in de wandelrugzak, bieden we individuele wandelvakanties in Europa aan, waarbij we de reizigers kennis laten maken met ons prachtige continent, volledig op het ritme van hun eigen stappen. Verwacht je niet aan steile klimmen of klauterwerk, maar wel aan toegankelijke paden voor jong en oud, omringd door natuurschoon én met voldoende rustmomenten om de omgeving in je op te nemen. Reken daarbij een zorgvuldig gekozen aanbod aan overnachtingsplaatsen en je weet dat je bij VOS Travel goed zit voor je volgende wandelavontuur.

Ook de Vereniging Vlaamse Reisbureau’s (VVR) is helemaal overtuigd van de deugden van een wandelvakantie, zoals blijkt uit dit artikel.
Zo hoor je het ook eens van een ander… Kan je na het lezen nog nauwelijks wachten om zélf de benen aan het werk te zetten, weet dan dat onze programma’s in de Kalmthoutse Heide en het Zwarte Woud ook dit najaar nog geboekt kunnen worden. Vanuit een vaste standplaats, ontdek je deze unieke natuurgebieden dichtbij huis. Opteer je liever voor een verkenning van de Italiaanse hak in 2023, dan is onze rondreis Puglia ongetwijfeld een aanrader. Onder de stralende zon en in de nabijheid van zowel Adriatische- als Ionische Zee proeven van gelato en ‘la dolce vita’, dat zijn nog eens vooruitzichten!

Wandelvakanties in de kijker

Kalmthoutse Heide (België)

Wandelen in de Kalmthoutse Heide, dat is even ontsnappen uit de drukte van het dagelijkse leven. Hier bevind je je echt in een oase van  rust, omgeven door een verbluffend arsenaal aan fauna en flora. De wandelingen die eigenhandig werden samengesteld, laten deze verscheidenheid helemaal tot hun recht komen. Van wandelen door heide en vennen, flirten met de Nederlandse grens en struinen door bossen en duinen, hier kan het allemaal op slechts enkele dagen tijd. Wist je trouwens dat dit grensoverschrijdend park officieel erkend is als 3-sterren stiltegebied? Rust verzekerd dus, al willen de blatende schapen en kwakende kikkers wel eens roet in het eten gooien..

Accommodatie

Gelukkig is de omgeving zo verbluffend mooi, of je had geen enkele reden om je verblijfplaats te verlaten. Hotel Jerom, gelegen op enkele passen van een hoofdingang van de Kalmthoutse Heide, is immers een knus boetiekhotel waar het zalig vertoeven is. Het jonge uitbaterskoppel heeft duidelijk veel aandacht besteed aan de inrichting en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Denk maar aan het Belgisch kwaliteitslinnen in de kamer of de bio-producten bij het rijkelijk ontbijt. Bijkomend voordeel is de gratis parking achteraan, waar je tijdens je verblijf de wagen veilig kwijt kan.

 

Ontdek onze standplaats Kalmthoutse Heide
Wandelvakanties in de kijker

Troeven

Uitgestrekt natuurgebied op wandelafstand van het hotel

■ Uitstekend hotel met sympathieke uitbaters

■ Vlotte bereikbaarheid met wagen en openbaar vervoer

   (treinstation Heide op 1,6 km van hotel)

 

Leuk weetje

‘Als ik dat landschap zie, denk ik wel eens: fotoshop daar een olifant bij en je waant je in Afrika!’

Als zelfs een wereldreiziger en avonturier pur sang als Toms Waes zo lovend is, dan moet het wel de moeite zijn
 

 

Wandelvakanties in de kijker

Zwarte Woud (Duitsland)

Zeg tegen vrienden of familie dat je gaat wandelen in het Zwarte Woud en er zijn drie mogelijke reacties. De eerste is er één van pure jaloezie omdat ze je maar al te graag zouden vergezellen tijdens deze fantastische reis. De tweede is een overvloed aan tips en aanbevelingen die ze hebben onthouden aan een eigen bezoek aan dit populaire wandelgebied.  De derde? Dat is een combinatie van de eerste twee, want wie ooit in het Zwarte Woud geweest is, wil er gegarandeerd terug heen. En liefst zo snel mogelijk! De wandeltochten leiden onder meer langs watervallen, kloosterruïnes en reflecterende meren waarlangs het heerlijk lunchen is. Aan afwisseling dus geen gebrek tijdens dit arrangement van 7 of 8 dagen.

Accommodatie

Als de familie Häfner de deuren van het Flairhotel Adlerbad voor je opent en een begroetingscocktail inschenkt, dan voel je je meteen welkom en thuis. Genesteld tussen hoge groene bomen en glooiende heuvels, is dit de ideale uitvalsbasis voor een deugddoende wandelvakantie. Een snelle blik op het interieur maakt duidelijk dat men hier aandacht en respect heeft voor traditie. Dit is Duitse gemütlichkeit ten voeten uit! Tel daar ook nog de frisse kamers en het pas gerenoveerde welzijnscentrum bij en je kunt al raden dat het moeilijk wordt om dit wandelwalhalla achter je te laten.

 

Ontdek onze standplaats Zwarte Woud (7d/6n)
Ontdek onze standplaats Zwarte Woud (8d/7n)
Wandelvakanties in de kijker

Troeven

Authentiek familiehotel in een uiterst groene omgeving
■ Maar liefst 7 wandeltochten die je de mooiste plekjes van de streek
   laten zien
■ Uitgebreide wellness faciliteiten met onder andere Finse sauna en
   stoombad

Leuk weetje

Het mysterieuze en intrigerende woud vormt de inspiratie voor heel wat sprookjes van de beroemde gebroeders Grimm.
 

 

Wandelvakanties in de kijker

Puglia (Italië)

Hoe zuidelijker men gaat in Italië, hoe vuriger de lokale bevolking, hartelijker de ontmoetingen en intenser de beleving. Verwacht je dus aan een waaier aan emoties tijdens onze wandelvakantie in Puglia, de provincie gelegen in de hak van het Italiaanse vasteland. Hier word je getrakteerd op wandelingen met uitzicht op zee, in het golvende binnenland en doorheen culturele schatten als Lecce en Otranto. Ook minder bekende pareltjes als Muro Leccese en Uggiano La Chiesa passeren de revue. Wedden dat je op het einde van elke dag terugblikt op een geslaagde wandeldag, vergezeld van een dampend bord pasta en lokale wijn?

Accommodatie

In een regio die, gelukkig maar, nog niet geteisterd wordt door massatoerisme, kiezen we uiteraard voor kleinschalige en charmante verblijfsplaatsen. Dit gaat van een B&B in Lecce tot een statig landhuis (masseria) met buitenzwembad in Uggiano La Chiesa tot een hotel in Otranto waar je op het panoramisch terras kan ontbijten met zicht op de historische binnenstad en de zee.

 

Ontdek onze rondreis Puglia
Wandelvakanties in de kijker

Troeven

■ Zuiderse gastvrijheid
■ Combinatie van natuur en cultuur in een aangenaam Mediterraans
   klimaat
■ Verblijf in twee historische binnensteden met tal van
   bezienswaardigheden

Leuk weetje

Dankzij de overweldigende architectuur, wordt Lecce ook wel eens ‘de hoofdstad van de barok’ en ‘het Firenze van het zuiden’ genoemd. Bijnamen die de stad met veel trots uitdraagt.